Без оглед какво месо користите, во овој сос ќе биде сочно, вкусно и егзотично
Состојки:
- 500 гр пилешко филе
- 1 кромид
- 400 гр печурки
- чаша вино
- 2 чешниња лук
- 200 мл павлака за готвење
- 150 гр бејби спанаќ
- 50 гр пармезан
- 50 гр суви домати
- сол и бибер
- 50 гр сливи
- Италијанска мешавина од зачини
Подготовка:
Пржете го пилешкото. Ставете го на топло место. Издинстајте кромид, додадете лук и печурки. Динстајте 10-тина минути. Ставете ги исушените домати, сол и бибер.
Додадете го виното. Врие додека течноста не испари. Ставете сливи. Потоа додадете павлака и рендан пармезан. Додадете ја италијанската смеса за зачини.
На крај, ставете го бебешкиот спанаќ, и вриејте 5-10 минути додека сосот не се згусне.
Истурете преку месо и вечерата е готова.
На здравје!
Коментари
Loading…