in ,

СлаткоСлатко УбавоУбаво

ТОСКАНСКИ СОС – на секое месо му дава ПОСЕБЕН ВКУС: ВЕЧЕРА што ги задоволува сите!

Без оглед какво месо користите, во овој сос ќе биде сочно, вкусно и егзотично

Состојки:

  • 500 гр пилешко филе
  • 1 кромид
  • 400 гр печурки
  • чаша вино
  • 2 чешниња лук
  • 200 мл павлака за готвење
  • 150 гр бејби спанаќ
  • 50 гр пармезан
  • 50 гр суви домати
  • сол и бибер
  • 50 гр сливи
  • Италијанска мешавина од зачини

Подготовка:

Пржете го пилешкото. Ставете го на топло место. Издинстајте кромид, додадете лук и печурки. Динстајте 10-тина минути. Ставете ги исушените домати, сол и бибер.

Додадете го виното. Врие додека течноста не испари. Ставете сливи. Потоа додадете павлака и рендан пармезан. Додадете ја италијанската смеса за зачини.

На крај, ставете го бебешкиот спанаќ, и вриејте 5-10 минути додека сосот не се згусне.

Истурете преку месо и вечерата е готова.

На здравје!

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

2 поени
Upvote Downvote