in

ФОРМУЛА 1: Тото Волф со остри критики за својот тим Мерцедес!

Во изминатите две трки видовме една поинаква варијанта од моќниот Мерцедес во Фромула 1.

Во трките во Монако и Азербејџан, доминантниот Мерцедес успеа да осови само 4 поени, нешто што го немаме видено долго време во најпрестижниот моторспорт во светот. Заради ваквите перформанси, тимскиот шеф Тото Волф имаше што да каже.

„Мора да дадеме се што имаме. Не ги исполнивме очекувањата, никој од нас, Луис, механичарите, јас и сите во клубот. Мораме да се подобриме доколку сакаме да бидеме конкурентни. Ваквиот перформанс е неприфатлив“ изјави Тото Волф.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote