in , ,

Што?Што?

Трик кој ќе го промени начинот на полнење на машината за миење садови

Pretty blonde woman emptying the dishwasher in the kitchen,Image: 280001804, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: - / Wavebreak / Profimedia

Не е важно дали имате стратегија или само трупате сè внатре.

Ако ви здосади тоа што секогаш кога ќе ја отворите машината за миење садови по циклусот на миење, во чиниите има траги од мрсна вода, можете многу лесно да си помогнете. Само најди мрежа за перење, ако немаш дома набави си.

Лесни предмети

Пластичните предмети може да летаат околу машината за перење или да се превртат и да завршат на дното на машината за перење. Ако ставите такви мали пластични предмети во мрежеста кеса за перење, таа ги задржува сите заедно и ќе биде чиста додека трепнете.

Мали предмети

Добро е и ситните предмети да се стават во мрежеста кеса за да не се расфрлаат по машината за перење, тоа значи секачи за колачиња или, да речеме, метални сламки.

Јадења за бебиња

На децата им требаат пластични садови за да не се скршат кога ќе почнат да летаат заедно со храна наоколу. Ова мало јадење можете да го ставите и во мрежеста кеса и ќе биде чисто без никакви проблеми. На овој начин можете да перете шишиња и мали пластични играчки.

Невообичаени предмети

Можете исто така да ги перете кујнските предмети како сунѓери или четки за четки во кесата за перење.

Предмети за коса

Ок, ова е најдобро да не се мие со садови, но добро е да ги оставите во машината за перење еден циклус. Пластичните чешли, ремени, шноли, па дури и четки може да се мијат во машина за садови, ако ги ставите во оваа мрежеста кеса. Сепак, не правете го ова со дрвени четки кои имаат природни влакна – тие ќе се распаднат.

Предмети за лична нега

Во машината за перење, во кесата за перење, можете да перете и четки за шминка, четки за заби, држачи за сапун, туш глави, сè, пишува Family Handyman.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote