in

WTFWTF

Украина ќе се соочи со недостиг на питка вода

Украина наскоро ќе се соочи со голем недостиг на вода за пиење, изјави извршниот директор на Сојузот на потрошувачи на земјата Максим Несмијанов за ТВ каналот „Украина 24″.

 

Како што истакна Несмијанов, пречистувачките капацитети во земјата се застарени. Во исто време, во отсуство на чекори за решавање на овој проблем, според него, „за 20 години ќе биде предоцна да се реши.

Претходно, директорот на Државниот еколошки инспекторат во Украина Андриј Малевани, исто така, предупреди за ризикот од целосно губење на питка вода во земјата. Тој повика итно да се решат еколошките проблеми во земјата, инаку за помалку од 30 години Украина ќе мора да увезува свежа вода за пиење.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote