in ,

УбавоУбаво

За успешно решавање на задачите, добро организирајте се: Создадете месечен планер и бидете продуктивни како и секогаш

Ако сте личност која има многу обврски, а не можете да ја постигнете секоја во вистинско време, тогаш ова е начин да бидете успешни во решавањето на обврските кои ве очекуваат.

За да направите планер сами, ќе ви треба едно парче хартија, ќе ви треба молив како и линијар. Доколку сакате вашиот планер да изгледа покреативно, тогаш слободно додадете уште неколку нијанси кои визуелно ќе го променат изгледот на вашиот планер и со тоа дополнително ќе ве мотивираат.

Првото нешто што треба да направите е да погледнете колку денови има во месецот во кој сте, да видите кој ден се паѓа на 1-ви во месецот и така да започнете да го цртате вашиот планер.

Потребно е да се направат квадрати чија страница ќе биде 5 см, а потоа, во зависност од тоа каде најмногу ви одговара, да ги запишете датумите во квадратите.

 

Во заглавието внесете го месецот за кој го правите планот и годината во која е се.

 

Оставете празно место десно или лево каде што ќе ги поставите општите цели, односно клучните цели што сакате да ги исполните тој месец.

 

Ако сакате, квадратите можете да ги означите со различни бои, слободниот простор можете да го украсите со налепници, некои цртежи итн.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote