in ,

ОД 6.006 ТЕСТОВИ нови 906 заразени со ковид-19 и 26 починати пациенти во еден ден

Во последните 24 часа се направени 6.006 тестирањe, а регистрирани се 906 нови случаи на ковид-19. Починати се вкупно 26 пациенти, а регистрирани се 343 оздравени.

 

По градови новозаразени има во:

 • Скопје 423,
 • Куманово 60,
 • Прилеп 12,
 • Тетово 68,
 • Битола 19,
 • Велес 16,
 • Гостивар 51,
 • Кавадарци 15,
 • Охрид 20,
 • Штип 19,
 • Струмица 39,
 • Струга 19,
 • Кочани 16,
 • Кичево 31,
 • Гевгелија 6,
 • Неготино 5,
 • Свети Николе 14,
 • Ресен 11,
 • Крива Паланка 2,
 • Радовиш 16,
 • Берово 4,
 • Делчево 5,
 • Дебар 9,
 • Виница 3,
 • Пробиштип 4,
 • Валандово 1,
 • Богданци 4,
 • Кратово 7,
 • Македонски Брод 3,
 • Пехчево 1,
 • Македонска Каменица 2,
 • Дојран 1.

Починати севкупно 26 пациенти: 8 пациенти од Скопје, 1 од Прилеп, 6 од Тетово, 2 од Гостивар, 1 од Охрид, 3 од Струга, 2 од Кичево, 1 од Дебар, 1 од Виница, и 1 лице од Кратово.

Регистрирани се 343 оздравени пациенти.

Процентот на заразени од тестирани денеска е 15,1%.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote