in

ИНТЕРЕСНО! Како се создаваат звуковите во филмовите? [ВИДЕО]

Ако некогаш сте се запрашале како се создава звук од дожд или дел од ефект во филм, тајната ја откриле експертите кои создаваат звучни ефекти.

Алисон Мор и Крис Моријана, создаваат не само невообичаени, туку и оние секојдневни ефекти на кои сме изложени. Сè во Холивуд е дел од некаква магија, дури и звукот. Иако на екранот може да видите како врне дожд врз нечија облека, всушност може да го слушнете звукот на наводнување на гумени чизми.

Обично може да се претпостави дека ниеден звук во филмот, освен гласовите на актерите и музиката, не е автентичен. Сепак, можеби тоа е најневеројатната работа, бидејќи да не беше откриено вакво нешто, немаше да бидеме свесни дека сè е само една голема илузија.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote