in , ,

Што?Што?

Ви пречат досадните муви – пробајте го овој необичен трик

„Ставете неколку парички во проѕирна кеса со вода и закачете ја некаде и мувите ќе се држат подалеку од тој простор“, советува еден корисник во Фејсбук групата фанови на британската „Кралица на чистењето г-ѓа Хинч“. Сепак, дали овој метод навистина функционира и зошто?

Иако едвај го дочекавме потоплото време, во комбинација со отворени врати и прозорци, тоа значи и веројатна наезда на муви во домот, бидејќи и тие уживаат во повисоки температури. Неодамна, една анонимна жена од Фејсбук групата на обожаватели на британската кралица за чистење, г-ѓа Хинч, ги прашала корисниците како најлесно да се ослободат од досадните муви, а тие споделиле корисен совет со три работи што веројатно ги имате дома.

„Помош! Летај! Неодамна се преселивме во куќа со стаклен покрив и ова ни е прво лето што го поминуваме таму, така што немаме искуство уште, а имаме многу муви и големи пчели“, напиша таа и брзо доби неколку одговори, најпопуларните на што е дека се е потребно.малку вода, пар монети (монети) и вреќа што може да се затвори, пренесува Вечерњи лист.

„Ставете неколку парички во чиста кеса со вода и закачете ја некаде и мувите ќе се држат подалеку од тој простор“, напиша еден корисник кој вели дека го направил токму тоа во својата градина, која инаку е полна со муви, а само видел еден досега.

„На лајсните на сите врати што ги чувам отворени ставам бакарна паричка и немам поим зошто ги прави, но дефинитивно функционира“, додал еден корисник.

Па, дали навистина функционира трикот со монети и зошто?

„Водата и монетите во вреќа создаваат призма што ги рефлектира боите, а исто така проектира слика на вода“, објасни еден корисник, додавајќи дека „поради сложениот изглед, мувите ги гледаат работите поинаку; Ќесите со вода им изгледаат големи, затоа држете се подалеку од нив и тие ќе го избегнат опсегот на бои што го создаваат монетите во торбата“, пишува The Sun.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote