in ,

Што?Што?

КОГА ГО ПРАШАЛЕ ВИЛ СМИТ КАКО ДА СЕ ПОСТИГНЕ ВРВОТ, ВАКА ИМ ОДГОВОРИЛ: Оваа легендарна изјава треба добро да се запомни!

Актерот Вил Смит цврсто верува во принципот на добри мисли и дека сè во животот може да се постигне само ако веруваме доволно во успехот. Со години, покрај актерството, тој се занимава и со психологија, и често одржува мотивациски говори.

Неговите зборови можат да послужат како инспирација и мотивација за да одиме уште подобро и похрабро напред, а една од неговите изјави се истакна и се цитира со години.

Кога новинарите еднаш го прашаа што е потребно за да се биде вистински среќен и како да се успее, тој им го рече следново:

“Краткиот рецепт за среќа гласи вака. Овие 10 работи се најважни: Слушајте, зборувајте, давајте, молете се, одговорете, споделувајте, уживајте, верувајте, простувајте, ветувајте и исполнувајте. Не дозволувајте другите да ви кажат дека можете ‘направи нешто. Ако имаш сон, чувај го. Оние што не веруваат во вас, всушност тие ништо не постигнале во животот. Ако сакаш нешто, одете по тоа. Можете. Точка.’

„Сте го направиле првиот чекор кога сте поверувале дека можете.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote