in , ,

Што?Што?

Витамин кој ќе ви помогне да имате рамен стомак

Close up of fit woman torso with sweat on skin after workout. Female with perfect abdomen muscles

Сите сме свесни дека мастите на стомакот се таложат поради прејадување и недоволна физичка активност. Но, научниците тврдат дека ова може да биде предизвикано и поради недостаток на витамини. Ако не можете да се ослободите од салото на стомакот дури и кога внимавате на исхраната и вежбате редовно, најверојатно ви недостасува витамин Д.

 

Студиите покажаа дека луѓето кои имаат вишок сало на стомакот имаат недостаток на витамин Д. Овој витамин е важен во борбата против остеопороза и го подобрува расположението, исто така е потребен за слабеење односно за топење од салото на стомакот.

Витаминот Д најдобро се внесува во летен период, а во зимските месеци треба да пиете суплементи бидејќи овој витамин го нема во многу видови на храна. Единствениот начин да утврдите дали имате недостаток е да направите лабораториско тестирање.

Ако ви недостасува витамин Д, освен сало на стомакот ќе имате и проблеми со имунитет, депресија, анксиозност, хроничен умор, губење на коса како и болки во мускулите.

За да го избегнете сето ова, погрижете се во летниот период да бидете на сонце и да јадете многу јајца, печурки, риба и да пиете млеко. Пред да пиете витамин Д посоветувајте се со вашиот лекар.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote