in ,

СлаткоСлатко УбавоУбаво

Напор што се исплати: Италијанска свадбена супа – неодоливо вкусна

Сигурно можете да направите поедноставна супа, но италијанската свадбена супа е една од оние што може да се нарече – вистинска. Ако ги издвоите кнедлите што се направени за тоа, сè заедно може да направи целосен оброк.

Состојки:

 

  • 400 гр пилешки грб, крилца
    300 гр пилешки црн дроб
    2 големи моркови
    1/2 корен од целер
    1 црвен кромид
    1 јајце
    1 грст млад спанаќ
    1/2 чаши ѕвезди за супа
    сол и бибер
    сушен зачин
    јаглика и босилек
    4 лажици пармезан

Подготовка:

Исечете го кромидот и пржете на масло, а потоа додадете пилешкото месо и излупен морков. Непосредно пред крајот на готвењето, додадете пилешки црн дроб за да готвите. Исцедете ја супата. Засечете го морковот и оставете го да биде топол.

Мелење на црниот дроб, додадете зачини и јајце. Доколку е потребно, додадете малку презла за да ја направите масата покомпактна. Земете малку од смесата со врела лажица и спуштете ја како кнедли во супата што врие тивко. Кога се готват, кнедлите ќе се појават на површина. Додадете ги тестенините да се готват и вратете го морковот. На крај додадете го измиениот спанаќ. Посипете со рендан пармезан пред да го сервирате.

Можете исто така да ги обликувате кнедлите во ќофтиња, со додавање на повеќе лебници и да ги испечете во рерна на хартија за печење. Печењата може да ги вратите во супа пред да ги послужите или да ги послужите одделно.

 

На здравје!

Како ви се допаѓа?

2 поени
Upvote Downvote