Не двоумете се во овие зимски денови да јадете нешто „силно“ и топло – тоа е потребно за вашето тело
Потребни состојки:
- 80 гр грашок
- 2 моркови
- 1 кромид
- 400 гр мелено месо
- 700 гр компири
- сол и бибер
- зејтин
- 100 мл сок од домати
- 50 мл вино
- 80 гр путер
- 50 мл млеко
- 150 гр сирење
- црвен мелен пипер
Начин на подготовка:
Издинстајте го кромидот, додадете месо, пржете заедно додека месото не ја смени бојата. Додадете моркови и грашок, сол, бибер, вино и сок од домати. Врие додека сè не омекне и испари водата. Излупете компир, исечете на кругови и сварете го.
Исцедете ја водата, измешајте компири, путер и млеко, и направете пире од компири.
Ставете слој месо во подмачкана тава, па слој пире од компир и изрендајте кашкавал. Печете околу 35 минути на 200 степени.
Коментари
Loading…