Ова едноставно и вкусно мезе инспирирано од италијанската кујна ќе го подготвите за миг, а состојките сигурно ги имате дома. Намаз со туна со мајонез и зачини, а сето тоа со растопен кашкавал ги прави овие брускети неодоливо вкусни.
Состојки:
- 1 багет
1 конзерва туна
2 лажици мајонез
100 гр сирење
малку путер за да се премачка лебот
зачини по желба
Подготовка:
Исечете го багетот косо на парчиња, но не премногу тенки. Премачкајте ги двете страни со путер. Се пече на 170 ° C вкупно 15 минути. Свртете на половина пат низ печењето. Исцедете ја туната и ставете ја во сад, додадете мајонез и зачини по желба (сол, бибер, мелен пипер, магдонос, босилек). Промешајте да се соедини сè.
На секоја кришка леб ставете приближно по една лажичка фил. Посипете со рендано сирење. Печете додека не се растопи кашкавалот.