Неодоливо чоколадно задоволство.
Состојки:
- 150 гр црно чоколадо
- 150 гр путер
- 100 гр шеќер
- 40 гр меко брашно
- 3 поголеми јајца
Подготовка:
Стопете ги чоколадото и путерот на пареа. Мешајте додека не се стопи. Бидете сигурни дека чоколадото не гори.
Ако оваа смеса е премногу жешка, оставете ја малку да се излади, но со постојано мешање.
Додадете шеќер и брашно во смесата со стопен путер и чоколадо и мешајте додека сè не се соедини убаво.
Додадете едно јајце истовремено и мешајте додека масата не се изедначи целосно.
Загрејте ја рерната на 200 степени (со вентилатор), а потоа истурете ја смесата во четири добро подмачкани калапи. Ставете ги калапите на плех, па во рерна, па печете 10 минути.
Користете путер за подмачкување на калапот, а потоа посипете со брашно, истресете го вишокот брашно.
На здравје!
Коментари
Loading…