in

ШОКАНТНО: Во АЗИЈА има и други видови на корона вирус кои можат да се пренесат на луѓето!

Лилјаците во пограничните региони на јужна и југозападна Кина во себе носат и останати видови на корона вируси кои можат да се прошират на луѓето и да предизвикаат слични пандемии, предупредуваат кинеските научници. Вирусологот Ши Шенгли, изјави дека вирусите највероватно ќе циркулираат во земјите во Јужна Азија.

„Нив ќе ги најдете не само во Кина, туку и во земјите на југот на Азија.“ изјави Ши. Сеуште не се знае од каде потекнува Ковид-19, но вирусологот Дејвид Робертсон верува дека истрагата за потеклото на вирусот треба да биде насочена кон Кина.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote