in

Неверојатно: Во Кина откриен диносаурус!

Археолозите пронајдоа скелетон од диносаурус во одлична состојба.

Фосилот е стар 180 милиони години и бил пронајден на крајот на мај во кинеското гратче Луфенг кое се наоѓа во провинцијата Јунан. Според проценките, диносаурусот е долг 8 метри и живеел на Земјата во периодот на Јура.

Ванг Тао, директорот на истражувачкиот центар кој се залага со истражување на слични фосили, изјави дека новопронајдените коски се национално богатство бидејќи многу е ретко да се пронајде фосил кој е во добра состојба, какошто беше фосилот во Луфенг.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote