in ,

СлаткоСлатко

ДЕНЕС НАПРАВЕТЕ ВОДЕН РИТУАЛ – ЕВЕ КАКО ПОЛНАТА МЕСЕЧИНА ДА ВИ ЈА ОСТВАРИ ЖЕЛБАТА: 24 јули е ден за чистење на енергија

24 јули е одлична можност за енергетско чистење и манифестирање на желби, бидејќи полната месечина се случува во Водолија. Треба да го направите овој ритуал на вода …

 

Времето на полна Месечина во Водолија на 24 јули, е најдобро време да се примени ритуалот, кој ќе ви помогне да ги манифестирате своите желби и да извршите енергетско чистење.

Пред да започнете со ритуалот, треба да го расчистите умот и да го отворите срцето. Ако чувствувате дека ви доаѓаат негативни мисли, едноставно вратете го фокусот во сегашниот момент и ослободете се од грижите. Фокусирајте се само на моментот во кој што сте.

 

Ритуал на вода на Месечината за полна месечина во Водолија на 24 јули:

Потребен прибор: Стаклена тегла со капак и вода од чешма.

Што да направите: Наполнете стаклена тегла со вода од чешма, затворете ја со капак и оставете ја на месечината преку ноќ. Додека ја оставате водата надвор, поминете неколку минути покрај теглата, размислувајќи за вашите намери за време на лунарниот циклус што следи. Наутро земете тегла вода и користете ја на еден од следниве начини:

– Пијте вода од тегла, испивајќи голтка или две секој ден, потсетувајќи се на своите намери и желби и моќта на Месечината.

– Измијте ги вашите кристали во таа вода, бидејќи кристалите можат да апсорбираат секаков вид енергија. Перењето на кристалите во водата на Месечината ќе ги освежи и ќе ја зголеми нивната сила.

– Користете ја оваа вода за лично разубавување. Ставете го во шише со спреј, додадете неколку капки од омиленото есенцијално масло и користете го како тоник за лице секое утро.

Секогаш размислувајте за моќта на полната месечина и за вашите желби и намери во текот на овој циклус.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote