in

Возач херој спаси 25 деца од автобусот кој беше „проголтан од пламен“

Возачот на автобус од Италија спаси живот на 25 деца пред неговиот автобус да биде “проголтан од пламен”.

Со автобусот ги превезувал децата на возраст од 14 до 16 години во летен камп кога се запалил во тунел на околу 80 километри северно од Милано. За среќа, за децата се вели дека се “исплашени, но сите се добро”.

Возачот беше пофален за неговиот професионализам и неговата реакција за време на несомнено застрашувачката ситуација, а неговото херојство беше препознато од страна официјалните лица во регионот Ломбардија.

“Со спасувањето на 25 деца, тој стана протагонист на херојски чин.”

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote