in ,

СлаткоСлатко

Вратете ја мекоста и свежината на крпите само со 2 состојки

Летото е период кога крпите се користат многу повеќе, и затоа се носат повеќе. Ни се чини дека наскоро по купувањето, тие почнуваат да ја губат оригиналната мекост со која нè привлекоа да купуваме. По секојдневна употреба и често миење, крпите наскоро стануваат груби и непријатни за употреба.

 

Сепак, среќа што во кујната има решенија за повеќето наши „домашни проблеми“, па можеме да го решиме проблемот со груби крпи без дополнителни финансиски трошоци.

Имено, сè што треба да направите е да ставите крпи во машината за перење. Поставете ја температурата на 30 до 40 ° C, а потоа додајте половина чаша сода бикарбона наместо детергент за перење алишта и половина чаша бел оцет наместо омекнувач. Можете да додадете неколку капки есенцијално масло за убав и пријатен мирис, но тоа не е потребно.

Препорачливо е да го правите ова од време на време со цел да ја задржите свежината и мекоста на крпите.

Како ви се допаѓа?

-1 поени
Upvote Downvote