in ,

Што?Што?

WhatsApp добива нова функција: Штом ги погледнете, тие исчезнуваат!

Функцијата „View once“ им дава можност на корисниците да испраќаат фотографии и видеа што може да се видат само еднаш

 

Социјалните мрежи и апликациите за разговор во последно време напорно работат на подобрување на заштитата на приватноста на корисниците, со цел да им овозможат што е можно поголема контрола врз содржината што ја објавуваат.

Една таква опција е само пристигнување на WhatsApp и се однесува на испраќање фотографии и видеа како дел од разговор. Новата функција „View once“ им дава можност на корисниците да испраќаат фотографии и видеа што може да се видат само еднаш, по што исчезнуваат.

Со избирање на иконата за тајмер што ја поставува фотографијата или видеото, корисникот покажува дека станува збор за содржина „погледни еднаш“, која исчезнува откако ќе се види.

 

 

За разлика од испраќањето „обични“ фотографии или видео пораки, содржината означена како „View once“ не може да се преземе на уредот на корисникот, туку може да направи „слика од екранот“ пред да ја отстрани содржината од екранот.

Според Facebook, новата функција WhatsApp е воведена поради испраќање доверливи информации како на пр. Лозинки за Wi-Fi или броеви на банкарска сметка.

Snapchat исто така има функција слична на „View once“, а сликите што исчезнуваат на Instagram и Messenger се слични на него.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote