in

Забележана рекордна температура во Сибир!

Температурите во арктичкиот регион достигнаа неверојатни 48 степени целзиусови за време на најдолгиот ден во годината.

Оваа рекорнда температура беше измерена во сибирскиот регион во Русија, точно една година откако беше поставен рекордот за најголема измерена температура во воздухот во арктичкиот регион.

Научниците предупредуваат дека температурите само ќе се зголемуваат во овие региони со текот на времето, а најголема причина за тоа се климатските промени и глобалното затоплување. Тој регион се затоплува во најголема стапка за разлика од било кој друг регион во светот.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote