in ,

УбавоУбаво Што?Што?

Загатка: Колку време треба да покаже последниот часовник?

Ова утро ви носиме загатка кој зборува за вашата способност да воочите и забележувате мали детали како и да извлечете логичен заклучок врз основа на тие детали.

Што мислите, кое време треба да покажува последниот часовник на сликата?

Решение:

Последниот час треба да го покажува времето „5:19“ бидејќи на секој нареден час прикажан на сликата се додаваат 42 минути, пишува Studomat.ba.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote