in

Што?Што?

Загатка: Колку чкорчиња гледате на оваа слика?

Освен што е извор на забава, решавањето на загатки има и бројни придобивки. Решавањето на загатки и мозочни игри ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата.

Логичките игри го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите. И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат да ги тренирате мускулите на очите.

Оваа загатка изгледа едноставно, но всушност не е толку лесно да се реши. Имено, задачата е многу тешка и бара употреба на логично размислување и многу добра способност за набљудување детали.

Ваша задача при решавањето на денешната загатка е да броите колку чкорчиња има на оваа слика.

 

 

 

Одговорот е подолу:

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

..

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

.

..

.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote