in

СлаткоСлатко

Загатка / Ова е вистински предизвик: Направете го бројот 6 од 3 кибритчиња без да ги скршите

Загатките се совршени за релаксација и забава. Ви ја претставуваме оваа и ќе ве насмее.

Задачата е едноставна, но на многумина нејзиното решавање им предизвикало „главоболка“.

Имено, пред вас се три шкорчиња. Прашањето е како да ги претворите во бројот шест без да скршите ниту едно шкорче?

Дали знаеш?

Дали си сигурен?

Доколку сеуште се двоумите, еве го решението:

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote