in

УбавоУбаво

Загатка: Која коцка мраз мислите дека прва ќе се стопи?

Освен што е извор на забава, решавањето на загатки има и бројни придобивки. Решавањето загатки ја зајакнува врската помеѓу мозочните клетки, што помага да се подобри меморијата.

Загатките го тренираат вашиот мозок да гледа различни пристапи кон проблемите. И последно, но не и најмалку важно, визуелните загатки помагаат да ги тренирате мускулите на очите.

Денешната загатка има логичен карактер.

Што мислите, која коцка мраз ќе се стопи прва, онаа изложена на сонце или онаа што се обидуваме да ја стопиме со кибрит?

 

 

Решението е: Коцка мраз стопена од кибрит ќе се стопи побрзо. 🙂

 

 

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote