in

Бизарна професија: Заработете пари мирисајќи патики!

Ова е најновиот, бизарен начин со којшто можете да заработите пари – се што треба да направите е да мирисате патики.

Дали сте знаеле дека на eBay се продава еден пар на патики секои девет секунди? Во светот со волку голема побарувачка на патики, најновите модели се продаваат за илјадници долари. Еден пар на брендот Jordan беше продаден за 7,000 долари на eBay, но она што е интересно, овој пар вклучува и „тест со мирис“ кои гарантира дека патиките се оргинал.

Поради овој растечки тренд на продажба на обувки во минатите неколку години, специјалните модели вклучуваат и вакви тестови од професионалци. Професионалците преку мирисот на патиките можат да заклучат дека тие се оргинал и не се некаква копија. Ваквата професија е добро платена во светот на патиките.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote