in ,

ТаженТажен

Синоќешните земјотреси предизвикаа штети

По двата силни потреси од кои првиот  се случи во 22 часот и 43 минути и беше со Рихтерова магнитуда ML5.6 а беше најсилно почувствуван од населението во југозападниот дел на Републиката и тоа со интензитет од V-VI степени според Европската макросеизмичка скала,  вториот почувствуван земјотрес беше во 22 часот и 53 минути со Рихтерова магнитуда ML4.2,  во 00:38 часот се случи повторно посилен земјотрес  со јачина од 3,9 степени според Рихтеровата скала. И овај земјотрес е од истото епицентрално подрачје во близина на Лерин.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote