in ,

СлаткоСлатко

Знаци кои јасно покажуваат дека парфемот е лажен

Добро проверете го пакувањето и шишето пред да го купите.

Иако е поголема веројатноста да наидете на лажен парфем додека барате шишиња на шанер или можеби тезга на битпазар, повеќето потрошувачи не се свесни дека добро направените фалсификати се наоѓаат и на полиците на големите парфимерии. А откако ќе купите лажен парфем, освен да се чувствувате лошо, тој може да биде и штетен за вашето здравје.

Сепак, постојат неколку знаци кои ќе ви помогнат да ги забележите и најдобрите фалсификати.

Проверете го капакот

Оригиналните парфеми обично имаат целофан кој е прилично густ и беспрекорно свиткан за да може цврсто да се залепи за кутијата. Ако целофанот не е добро завиткан, тоа е знак за фалсификуван парфем.

Беспрекорни шевови

Ако пакувањето на кутијата за парфем е запечатено на непривлечен начин (шевот е нерамномерен или има вишок лепак), тогаш парфемот не е оригинален.

Картон

Вистинската кутија е изработена од висококвалитетен картон и е дизајнирана да го заштити шишето од оштетување. Затоа во кутијата има посебна конструкција која го држи шишенцето со парфем на место. Картонот треба да биде бел, а не сивкав.

Етикети и натписи

Погледнете го златниот круг. Стрелката што покажува надесно треба секогаш да биде потемна од стрелката што покажува налево. Кога купувате парфем, не двоумете се да ја проверите веб-страницата на производителот за да видите дали информациите објавени таму се совпаѓаат со она што е наведено на пакувањето. Дури и најмалото несовпаѓање е знак за фалсификат.

Дизајн

Не заборавајте внимателно да го прегледате шишенцето со парфем пред да го купите, бидејќи има фалсификати кои по изглед и мирис се многу слични на некои врвни дизајнерски парфеми.

Боја

Познатите брендови не користат многу бои во своите производи, поради што бојата на автентичниот парфем обично е бледа. Впечатливата „хемиска“ боја на течноста е знак за лажен парфем.

Покријте

Капакот треба да биде совршено симетричен, освен ако, се разбира, не е дизајниран поинаку во оригиналната креација.

Сериски број

Серискиот број треба да биде наведен на дното на шишето (не е поставен), а бројот на шишето треба да одговара на бројот на дното на кутијата.

Шише

Оригиналниот парфем ќе има квалитетно шишенце со мазна и фина површина. Шишето со лажен парфем е малку грубо и неправилно.

Така, од пакувањето до капачето од шишето, секој детал од оригиналниот парфем е прецизно дизајниран. Меѓутоа, доколку темелно го испитате лажниот парфем, ќе најдете многу недостатоци, пренесува brightside.me.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote