in

Знаци кои можат да укажуваат на вознемиреност!

Анксиозност или вознемиреност е она што луѓето го доживуваат кога се загрижени или се чувствуваат загрозени од нешто. Тоа е начинот на кој умот и телото реагираат кога се под притисок или минуваат низ тежок период.

Кога некое лице има напад на вознемиреност, мотивирано од очекување на стресна ситуација, настан и искуство, веројатно ќе почувствува одредени промени, пишува Times Of India.

Прекумерна емоционалност

Луѓето кои доживуваат напад на вознемиреност обично имаат епизоди во кои чувствата ги владеат.

Постојана напнатост или грижа може да направи човекот да се чувствува како да е во судир со сопствениот ум. Чувството дека немате ништо под контрола е она што можете да го доживеете кога имате напад на вознемиреност.

Брзо чукање на срцето

Интензивно чукање на срцето е чест симптом на напади на вознемиреност. Може да се чувствувате како срцето да чука побрзо, но исто така и дека срцето чука „на скокови и граници“.

Тешкотии при дишењето

Иако отежнато дишење или диспнеа може да изгледаат крајно застрашувачки, тоа може да биде чест знак на вознемиреност. За време на напад на вознемиреност, телото реагира на тоа на неколку начини, од чувството дека не можете да застанете без здив, до чувството на гушење.

Неможност за концентрација

Кога имате напади на вознемиреност, тешко е да бидете смирени и составени. Се чини дека ништо не е под ваша контрола, па затоа почнувате да губите фокус.

Потење или треска

Ако сте во состојба на паника и имате напад на вознемиреност, постои голема веројатност дека ќе се испотите изобилно или ќе се тресете од студ.

Болка во градите

Болката во градите поврзана со напад на вознемиреност може да биде различна од вообичаената болка во градите или металоиди што понекогаш ги чувствувате. Во овој случај, може да почувствувате нешто како затегнатост, но исто така и остра болка.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote