in ,

Што?Што?

Зошто анксиозните жени се најсилните и најхрабрите на светот

Жените кои се борат со анксиозноста се дефинитивно најсилните жени на Земјата! Тие се способни да бидат мајки, работници, пријатели – можат да бидат се и да се трудат, но во меѓувреме, тие се мртви внатре. Нивниот дух е целосно исцрпен од постојаната ментална и физичка тортура предизвикана од вознемиреност.

Анксиозноста е дефинитивно чума на 21 век, како што многумина веќе заклучија. Ова се случува затоа што живееме во брз, немирен и динамичен живот. Нашите мозоци постојано се бомбардирани со многу информации и нашите емоционални вредности денес не се природни на она што го имале пред десет или стотици генерации.

 

Човештвото е поделено, па и човечката свест. Во окото на ова торнадо од негативност и суеверие, ја имаме човечката душа на просечна жена. За оние кои сакаат да видат што се случува, за оние кои ја чувствуваат негативната моќ на сè околу нив и одбиваат да ги затворат очите (свесно или не)) – наградата е ВОЗНЕМИРУВАЊЕ.

Кога ќе се развиете во вознемирено човечко суштество, никогаш не можете да бидете стар. Допаминот во вашиот мозок никогаш нема да го има истиот проток и производство како порано, што значи дека анксиозноста ќе биде почеста од среќата. Во секој случај, жените кои се борат со анксиозноста и наоѓаат начин да бидат совршени се најсилните меѓу нас.

Таа не е жртва на нејзината ментална борба, бидејќи во своето срце знае дека е многу повеќе од демоните кои живеат во нејзиниот ум.

Таа знае колку е важно да не се откажува бидејќи има многу да даде и не може да дозволи нејзината состојба да и го диктира животот. Таа има цели и соништа како и сите други, а се што сака е да може да биде самата.

Таа е силна, интелигентна и храбра, па дури и кога чувствува дека не може да се справи со она што ја предизвикува вознемиреноста, нејзиното срце ѝ шепоти на уво и ја потсетува колку е важна на овој свет и на секоја личност што ја сака.

Нејзината цел е никогаш да не тргне по полесниот пат, таа се залага за себе и се форсира, бидејќи самата е херој.

Тоа сепак ќе го покаже тоа дури и ако емоционалната нерамнотежа и природата на женската душа не е посилна од моќта на љубовта и моќната определба на човечката личност.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote