in ,

WTFWTF Што?Што?

Дали знаете зошто касиерите во самопослуга отвораат кутии со јајца?

Ако мислевте дека касиерите во самопослуга отвораат кутии со јајца на касата за да се уверат дека сите јајца се цели, тоа не е вистинската причина.

Имено, квалитетот на јајцата треба сами да го проверите пред да ги ставите јајцата во корпа, но отворањето на кутијата на касата се прави од сосема друга причина.

Проверката се врши поради кражба. Клиентите можеле да шверцуваат помали производи како гуми за џвакање, запалки или киндер јајца, поради што касиерите проверуваат за украдените производи да не поминат „под радар“.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote