in

СлаткоСлатко

ЗОШТО ТРЕБА ДА ДРЖИТЕ 2 ОРЕВЧИЊА ВО РАКА – СЈАЈНА РАБОТА КОЈА ПРАВИ ЧУДА: Се користи во источната природна медицина

Во современиот свет, се повеќе сме изложени на стрес, на работа, во семејството, во сообраќај, во односи со други луѓе … Колку често се соочувате со стресна ситуација во текот на денот? Со цел да се зачува здравјето и мирот, неопходно е да се развие штит од напнатост и да се најде начин да се ослободи од акумулираниот стрес.

 

Медитација, престој во природа, вежбање јога, сите овие се добро познати техники кои можат да помогнат да се ослободите од стресот, но сигурно не сте пробале една одлична вежба досега. Тоа е техника од источната природна медицина, вежба со ореви.

Земете два ореви во нивните лушпи и ставете ги на дланката и со другата рака поместете ги оревите на дланката, како да ја масирате раката со ореви. Прво поместете ги нагоре и надолу, од десно кон лево и од лево кон десно, а потоа преминете кон прстите. Лушпата од орев има одличен допир и е масажа која може да ги стимулира акупунктурните точки кои се поврзани со органите во нашето тело.

 

Источната медицина ја објаснува ефективноста на вежбите со ореви со фактот дека менталната активност не ја контролира главата, туку внатрешните органи: енергијата е скриена во белите дробови, умот е во срцето, духот е во црниот дроб, волјата е во слезината, а желбата да се постигне целта е во бубрезите. Постои тесна врска помеѓу прстите и нервите, така што оваа вежба може да придонесе за брзо смирување кога сте напнати.

Додека ја правите оваа вежба, наместете се удобно, исто така можете да ги затворите очите и да размислите за нешто позитивно и убаво. Пуштајте релаксирачка музика додека ја масирате раката со ореви, а освен што го ублажува стресот и се смирува, оваа вежба може да ви помогне и побрзо да заспиете.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote