Со неколку состојки и со малку напор, направете го најмекото и сочно бело месо како никогаш досега.
Состојки:
- 500 гр бело месо
- 2 лажици брашно
- зачини: сол, сув зачин, оригано, кари, лук во прав
- 25 гр путер или маргарин
- 3 лажици масло
- 300 мл млеко
- 150 гр маринирани печурки (по избор)
Подготовка:
Исечете го секое парче пилешко по должина, а потоа исечете го на половина. Исчукајте го месото малку и додадете сол. Потоа добро превртете го месото во брашно. Ставете го маслото и путерот во тенџере и загрејте, а потоа додадете го месото и пржете од двете страни. Кога месото е испржено, додадете млеко и оставете да врие уште 10 минути. Потоа додадете сецкани маринирани печурки и зачини. Врие уште 2-3 минути.
На здравје
Коментари
Loading…