Лимонадата на скара е еден од најпопуларните пијалоци во светот.
Половина од пет до шест лимони. Нанесете тенок слој шеќер на половините од лимонот. Ставете го лимонот на скара за да не ја изрендате страната на овошјето покриено со шеќер.
Печете на умерена температура околу шест до осум минути додека шеќерот не се карамелизира.
Извадете ги лимоните од оган и оставете ги да се оладат околу 10 минути. Исцедете го сокот од лимоните на скара. Измешајте го сокот со вода и остатокот од шеќерот.
Мешајте додека не се раствори целиот шеќер. Останатиот лимон добро измијте го и исечете го на тенки парчиња. Додадете го во остатокот од лимонадата.
Додадете коцки мраз пред сервирање.
Коментари
Loading…