in ,

СлаткоСлатко

АКО ИМАТЕ КАКТУС ВО ВАШАТА КУЌА, Активирајте го за да привлечете пари: Бодликавото растение може да стане магнет за изобилство

Фенг шуи е тајната за негување кактус во куќата – еве каде да го ставите растението за да привлече пари!

 

Во фенг шуи, кактусот се смета за негативно растение кое може да зрачи со лоша енергија. Се смета дека носи неповолни околности во љубовта, особено за луѓето кои се осамени, како и конфликти и расправии во домот. Ова значење доаѓа од фактот дека во фенг шуи остри предмети се сметаат за извор на негативна енергија, а целиот кактус е покриен со трња. И покрај ова толкување, ако се постави на вистински начин, кактусот може да биде вистински енергетски подарок кога станува збор за професионален успех.

Со кактусот владее елемент од дрво, па затоа најдобро е да ги чувате на исток и југоисток од куќата. Ако сакате да привлечете пари, ставете ги во југоисточниот дел од домот, кој е задолжен за богатството. Кактусот ја акумулира влагата сам по себе, а потоа полека ја троши. Благодарение на оваа особина, билката може да биде симбол на акумулација и заштеди, да им помогне на сопствениците во акумулација на пари и материјално богатство.

Експертите од Фенг Шуи советуваат кактусот да се користи како заштита. Ако сакате да го заштитите вашиот дом од негативна енергија, поставете трнливи растенија на југоисточниот праг на прозорецот, но зад завеса, така што трњата не се видливи. На овој начин, кактусот нема да зрачи со лоша енергија, туку може да ве заштити од лоши енергетски влијанија однадвор.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote