in ,

СлаткоСлатко

Маск воведува уште една промена на Твитер, повеќе нема да биде толку лесно да се испраќаат пораки

Елон Маск, сопственикот на популарната социјална мрежа „Твитер“, презема нови чекори за борба против измамничките активности на платформата. Пред да ја напушти функцијата извршен директор на „Твитер“, тој планира да воведе ажурирање што ќе го промени начинот на испраќање директни пораки.

Конкретно, оваа промена ќе ја ограничи можноста за испраќање директни пораки до корисниците кои не го следат испраќачот, а функцијата ќе биде достапна само за претплатниците. Оваа промена доаѓа како одговор на зголемениот број на ботови со вештачка интелигенција на платформата.

Корисниците на Твитер веќе имаат можност автоматски да ги отфрлат сите директни пораки од корисниците кои не ги следат, што досега значително помогна во справувањето со проблемот со пораките за измама.

Твитер нуди и премиум услуга позната како Twitter Blue, која на корисниците им овозможува дополнителни бенефиции, како што е можноста за уредување твитови и објавување подолги пораки, за годишна претплата од 120 долари.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote