in , ,

Што?Што?

ИСФРЛЕТЕ ГИ ОВИЕ 4 ПРЕДМЕТИ ОД ВАШИОТ ДОМ: Тие се магнет за лоша енергија, недостаток на пари и кавги

Еве 4 работи што предизвикуваат лоша енергија, неповолни врски и недостаток на финансии!

 

Практиката на Фенг шуи подразбира одредени правила и упатства со цел да се зачува рамнотежата на енергетските текови во вселената. Се околу нас е составено од енергија, а во просторот за живеење е особено важно да се воспостави позитивен проток на енергија. Негативната енергија во домот може негативно да влијае на многу области од нашиот живот, и за почеток, важно е да откриеме што ја предизвикува.

 

Според фенг шуи, негативната енергија во домот може да предизвика стрес, непријатност, вознемиреност и немир. Исто така, може да влијае на спиењето, домашните односи, буџетот и просперитетот.

Експертите за Фенг Шуи посочуваат дека постојат 4 работи што предизвикуваат лоша енергија во вашиот дом – ослободете се од нив и привлечете среќа и напредок:

 

1. Ѓубре и неред

Главното правило на фенг шуи е дека сите непотребни работи треба да се исфрлат од куќата, особено ѓубрето и она што предизвикува неред. Чи енергијата мора да може слободно да се движи низ вашиот дом. Ѓубрето, од друга страна, го спречува нејзиниот тек, создавајќи негативна енергија. Спротивно на тоа, чистењето има спротивен ефект. Определете кои делови од куќата најмногу ве нервираат и одвојте 10-15 минути дневно за да го фрлите она што не ви се допаѓа или што ви треба.

 

2. Воздухот мора да биде чист

Растенијата го прочистуваат воздухот со апсорпција на токсини и зрачење од апаратите за домаќинство. Воздухот мора да биде чист и во метафорична смисла. Запомнете дека енергијата е насекаде, и кога се карате со сопругот, децата или со некого на телефон, вашиот дом веднаш се полни со негативна енергија. Ако воздухот во просторијата се чувствува тежок, можете да се обидете да ја исчистите областа со мирис на темјан.

 

3. Расипаните и скршени работи носат лоши чувства

Скршени фиоки, запушени мијалници, па дури и искинати алишта се само неколку примери за лош фенг шуи. Ова носи неповолна енергија, но има и лош ефект врз буџетот на домаќинствата и предизвикува недостаток на пари, сметаат експертите за фенг шуи. Најдобро е да поправите с everything што е скршено, а она што повеќе не може да се поправи се рециклира или исфрла од вашата куќа.

 

4. Престанете да ја блокирате вратата со нови можности

Влезната врата мора да биде чиста, не смее да има пречки во форма на торби или чевли на влезот во куќата, а самата врата треба лесно да се отвори. Првото нешто што го гледате кога ја отворате вратата остава впечаток врз перцепцијата на целата куќа. Поставете едно прекрасно уметничко дело, мебел или било кој друг предмет што ви се допаѓа на вашето око и веднаш ќе ви стане пријатно.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote