in

СлаткоСлатко

ПЕНЗИОНЕРКА ГО ПРОДАЛА ЦЕЛ ИМОТ И УПЛАТИЛА ЗА КРСТАРЕЊЕ 90.000 ЕВРА: Три години ќе патува во соба без прозорци

Претходно пишувавме за 86-годишната Вечестер Ли која пред 15 години го продала целиот имот и отишла на крстарење, а сега на сличен чекор се одлучила и друга жена.

Шерон Лејн е пензионирана учителка која има 75 години, а слободните денови решила да ги помине на брод за крстарење. На крајот, таа одлучи да живее три години на море и да патува низ светот. Таа веднаш го продаде најголемиот дел од својата работа, го откажа својот стан и се подготви да живее на отворено море.

 

„Малку ја искушувам судбината, но знам дека ќе има место за мене кога ќе се вратам. Или можеби ќе останам да живеам во друга земја. Не знам, небото е граница“, изјави Лејн за CNN.

Шерон зеде мала соба на бродот за крстарење која нема ниту прозорец, а таа вели дека тоа не е голем проблем бидејќи само ќе спие таму. Таа нема да пропушти активности, бидејќи бродот ќе застане на 375 различни пристаништа низ светот, од Индија до Кина, па сè до Малдивите и Австралија.

Лејн им препорачува на другите да одат некаде и да уживаат во животот, исто како неа.

„Не биди дома. Домот е местото каде што е срцето, но домот може да биде и таму каде што ќе ја ставите вашата капа. Одете на брод, авион или влезете во автомобил и отпатувајте некаде“, рече таа.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote