in

Похована пиперка полнета со печеница и кашкавал: Вкусен прилог за ручек или вечера

Предлог за ручек или вечера што ќе им се допадне на сите – печени пиперки полнети со печеница и кашкавал, па дури и поховани. Уживајте!

Состојки:

  • 10 пиперки
  • 2 јајца
  • 100 гр печеница или шунка (може да биде и повеќе)
  • 100 гр кашкавал (можеби и повеќе)
  • 100 гр презла
  • 100 гр брашно
  • сол
  • 1 лажица млеко

Подготовка:

Измијте ги пиперките и исчистете ги, ставете ги во плех обложен со алуминиумска фолија и печете на 200 ° C 15 минути. Префрлете во сад и затворете го, оставајќи околу 40 минути. Потоа излупете и исчистете ги и оставете ги малку да се исцедат.

Изматете јајца со млеко, 1 лажица сол и брашно. Посолете ги пиперките по желба. Ставете парче печеница и кашкавал во секоја пиперка (можеби и повеќе ако сакате). Пиперките превртете ги во брашно, потоа во јајца, па во презла. Пржете ги пиперките во врело масло. Извадете ги врз салфетка.

На здравје 🙂

Коментари

Претплатете се
Известете ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Прегледајте ги сите коментари

Loading…

0

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote