in

СлаткоСлатко

Проверете колку луѓе во светот го имаат вашето име и презиме

Во 2016 година, научниците од Универзитетот во Лондон создадоа интерактивна мапа која открива сè за вашето презиме на ниво на земја. Сепак, оваа мапа не покажа колку презимето било застапено во целиот свет, а сега е можно да се провери на страницата forebears.io.

 

Таму можете да најдете забавна мапа која покажува каде најчесто живеат луѓето со вашето име или презиме. Пребарувањето е можно по континент, но и по одделни земји во светот. Во пребарувањето го внесувате вашето име и ќе ви го покаже неговото потекло, како и во која земја е најпопуларно.

Порталот Index.hr провери како работи страницата и го внесе името на Ива во пребарувањето.

Пребарувањето покажа дека Ива на хебрејски значи „божествена“. Ова име го имаат околу 161.573 луѓе. Најзастапена е во Чешка, а најпопуларна во Хрватска. Исто така е честа појава во Индија, САД, Италија, Индонезија и Бразил.

Како ви се допаѓа?

1 поен
Upvote Downvote