in

Судот одлучи: Копа Америка ќе се одржи во Бразил!

Копа Америка, која треба да започне утре, ќе се оди во Бразил, одлучи судството во државата.

Судот повика итно разгледување на ситуацијат во четвртокот и се разгледуваше дали треба да се откаже турнирот поради ситуацијата со коронавирусот во државата. Во земјата се дебатираше дали одржувањето на турнирот ќе ги загрози животите на илјадници жители.

Сепак судот одлучи турнирот да се одржи, но ќе мора да се почитуваат заострени мерки и протоколи. Натпреварите ќе се играат пред празни трибини а играчите ќе бидат под надзор во нивните хотели. Турнирот беше одложен во 2020 и сега ќе се одржи во 2021.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote