in

СлаткоСлатко

Во недела ќе спиеме подолго – стрелките во 3 часот ќе се поместат наназад еден час

Викендов почнува зимското сметање на времето. Ноќта помеѓу саботата и неделата, односно меѓу 28 и 29 октомври во три часот по полноќ стрелките на часовникот ќе се поместат еден час наназад.. Зимското сметање на времето почнува секој последен викенд во октомври и трае до последниот викенд во март следната година, кога повторно настапува летно сметање на времето.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote