in

УбавоУбаво Што?Што?

БОЛКАТА ВО ОДРЕДЕН ОРГАН НЕ Е СЛУЧАЈНА, ПРЕНЕСУВА ПОРАКА: Имате проблеми со очите – што не сакате да видите?

Идејата или теоријата дека секој за себе си „создава“ болести веќе не се класифицира како екстремна алтернатива на која докторите на модерната медицина замижуваат, со неверување.

 

„Како размислуваш, колку се плашиш, колку веруваш или не веруваш, колку си подготвен да се бориш или да се предадеш, што сакаш да заборавиш и од што да се заштитиш“ – сето ова е „пишано“ некаде во умот и телото.

Ова објаснување на болести и нарушувања може да ви помогне подобро да го разберете вашето тело, вашите мисли и нивната поврзаност. Се разбира, секој човек е индивидуа за себе и не може се да се генерализира, но ова е навистина интересна гледна точка…

Главоболки – се појавуваат кога се казнувате. Мигрените се оние кои сакаат да бидат совршени и да создаваат притисок под кој живеат. Има и многу потиснат гнев.

Синуси – доколку ви прават проблем, во животот може да ве иритира некој многу близок. Можеби ќе почувствувате дека некој се свртел кон вас.

Очи – Проблемите со очите укажуваат на тоа дека има нешто што не сакате да го видите за себе, за вашето минато или за иднината. Негирањето и желбата да не се „гледа“ што се случува предизвикува проблеми со сетилото за вид.

Слух – ваквите проблеми велат дека има нешто што не сакате да го слушнете. Болката во увото кажува дека има лутина во вас поради нешто што сте слушнале. (Дали сте забележале дека понекогаш партнерот на личност која многу зборува има проблеми со слухот?)

Коса – косата е сила. Кога сте напнати и исплашени, создавате „челични окови“ кои започнуваат во мускулите на рамената и се шират кон врвот на главата, а понекогаш и до пределот околу очите. Косата расте на тој врв и ако има напнатост која трае подолго, скалпот се намалува, косата не може да дише и затоа умира и опаѓа. Има ќелавост, проретчена коса или опаѓање во фоките. Исто така, луѓето често чувствуваат болка во „шевовите“ на черепот, како и чувство дека имаат болка во коренот на косата.

Глава – кога нешто не е во ред со вашата глава, тоа значи дека чувствувате дека нешто не е во ред со вас, дека сте помалку вреден, погрешен или недоволно добар – со еден збор: чувство на недостаток на самопочит. Му ја покажуваш главата на светот и тие те препознаваат по тоа.

Врат и грло – вратот ја претставува вашата способност да бидете флексибилни во размислувањето, перцепцијата и другата страна – значи гледање на туѓата гледна точка. Кога имате проблеми со вратот, тоа значи дека сте биле тврдоглави во оценувањето на вашата ситуација, убедени дека вашата позиција е единствената правилна. Грлото ја претставува способноста да кажете што мислите, да прашате што сакате. Кога ве боли грлото, тоа најмногу значи дека мислите дека немате право на таков став. Не се залагате за себе и го потиснувате гневот. Ларингитис значи дека сте толку лути што не можете ни да зборувате. Грлото е и креативен проток низ телото. Доколку вашата креативност е задушена, можно е да имате проблеми со грлото. Исто така, ако се обидувате да се промените или сте среде промена, ќе забележите промена во грлото.

Раце – ја претставуваат способноста да се прифатат сите животни искуства. Горниот дел е поврзан со способностите, а долниот дел со вештините. Ги чувате старите емоции во зглобовите, а лактите претставуваат флексибилност во менувањето на насоките во животот. Секој прст има свое значење. Ако го пресечете показалецот, гневот и стравот се поврзани со вашето его во моменталната ситуација. Палецот претставува загриженост, средниот прст ги претставува сексот и лутината, безимениот прст претставува заедништво и тага, а малиот прст има врска со семејството и преправањето.

Грб – Доколку имате проблеми со грбот, тоа може да значи дека чувствувате дека околината не ве поддржува доволно. Горниот дел на грбот има врска со чувството на недостаток на емоционална поддршка (маж, сопруга, шеф, (). Средниот дел е поврзан со чувството на вина – се плашите да погледнете што е зад вас. Стравувањата дека нема да имате пари и дека ќе живеете во сиромаштија се изразени со болки во долниот дел на грбот.

Белите дробови – ја претставуваат способноста за давање и земање во животот. Ако имате проблеми со белите дробови, може да се плашите да го земете она што ви треба или да чувствувате дека немате право да го живеете животот што го сакате.

Градите – се мајчиниот принцип. Ако имате проблеми со градите, тоа обично значи дека сте претерале со мајчински, заштитнички или посесивен однос кон некоја личност, место, работа или искуство.

Срцето – претставува љубов, а крвта е радост. Срцето пумпа радост низ телото. Кога се лишувате од радост и љубов во животот, вашето срце се намалува, се намалува и станува „ладно“. Резултатот е побавен проток на крв и го отвора патот до анемија, ангина пекторис или срцев удар. Луѓето кои преживеале срцев удар често никогаш навистина не уживале во животот.

Стомак – ги вари сите ваши нови идеи и искуства. Ве боли стомакот – што или кога не можете да „сварите“? Или, какви нови искуства не можете да ги апсорбирате? Вие сте исплашени.

Нозе – ве носат низ животот. Проблемите со нозете често укажуваат на тоа дека постои страв од движење, движење напред или двоумење да се движите во одредена насока. Кога не сакате да направите нешто, ќе почувствувате проблеми со нозете.

Колена – се флексибилност. Како грбот. Тие изразуваат и способност за прилагодување, гордост, его, тврдоглавост. Кога ве болат колената, запрашајте се каде сте толку тврди, непопустливи и одбијте да се прилагодите.

Стапала – се поврзани со разбирање на себе си и животот околу вас, минатото, сегашноста и иднината.

Кожа – ја претставува вашата индивидуалност. Кога имате проблеми со кожата, се чувствувате на некој начин загрозени, дека другите владеат со вас.

Премногу тежина – е потреба за заштита. Дебелите луѓе бараат заштита за да не бидат повредени, омаловажувани, критикувани, измамени. Имаат страв од животот и дебелината е „нивниот штит“ од секојдневието.

Болка – секаков вид на вина. Вината секогаш бара казна, а казната е болна. Хроничната болка е хронично чувство на вина толку длабоко вкоренето што човекот често не е ни свесен за тоа.

Како ви се допаѓа?

4 поени
Upvote Downvote