in

Што?Што?

Дали ги блокирате рекламите на YouTube? Имаме лоши вести за вас

Минатата година YouTube започна агресивна кампања против „блокаторите на реклами“.

Откако YouTube лансираше кампања против програмите за блокирање реклами минатиот октомври, компанијата сега е уште поагресивна на двата фронта.

YouTube најави дека ќе ја примени својата политика против блокирање реклами на надворешни апликации кои ги прекршуваат условите за користење на YouTube.

Во овој случај, популарниот видео сервис конкретно ги „повикува“ апликациите за блокирани реклами, иако цел би можеле да бидат и надворешни програми кои во себе имаат блокатори на реклами.

Оние кои ги користат гореспоменатите апликации за блокирање реклами, како што е AdGuard, за да гледаат видеа без досадни реклами – веќе нема да можат да го прават тоа. Наместо тоа, ќе ја добијат пораката „Содржината не е достапна на оваа апликација“.

YouTube им препорачува на корисниците да почнат да плаќаат за YouTube Premium доколку не им се допаѓаат рекламите, што не е изненадување.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote