in ,

СлаткоСлатко

Го загубија кучето додека беа на одмор, тој помина 380 километри за да им се врати

Куче загубено на одмор во Франција се појави во неговиот роден град 380 километри подалеку.

По враќањето од одмор во Италија, сопствениците на ловечкиот териер Пабло застанале во францускиот регион Савој, објави радио станицата Франс Блеу.

Двегодишното куче излезе од камперот за се растрча малку, но, невообичаено, не се врати.

Неговите сопственици залудно чекаа со часови. Следниот ден, тие го пријавија исчезнувањето на Пабло, а потоа го продолжија својот пат за да ги посетат роднините.

По неколку дена, тие добија фотографија од кучето од познаници кои се грижеа за куќа во близина на Ним на југот на Франција.

„Го препознав Пабло и не можев да поверувам, тоа беше вистински момент на среќа“, изјави неговиот сопственик Катрин за радиостаницата.

Кучето навистина беше Пабло – слабо, но многу живо.

„Одлучивме веднаш да си одиме дома“, вели сопственикот Роџер.

Тие одлучија да купат GPS ѓердан за да не го загубат повторно Пабло.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote