in

WTFWTF Што?Што?

ИСЧИСТЕТЕ ГИ БЛОКИРАНИТЕ АРТЕРИИ БЕЗ ТРОШЕЊЕ ДЕНАР Ако го направите ова наутро, ќе го намалите холестеролот и килограмите

Високиот холестерол значи дека молекулите на мастите од крвотокот почнале да се лепат на ѕидовите на артериите и го отежнуваат протокот на крвта до органите. Зголемениот холестерол го зголемува ризикот од срцев и мозочен удар, а многу луѓе се обидуваат да го намалат овој ризик со правилна исхрана.

Високиот холестерол го отежнува протокот на крвта до органите и го зголемува ризикот од срцев и мозочен удар. Тогаш молекулите на мастите од крвотокот се лепат на ѕидовите на артериите, што доведува до нивно затнување, што може да биде многу опасно. За среќа, туширањето поладно во одредени периоди од денот може да помогне да се спречи или поништи оваа блокада.

Според фармацевтот Хусеин Абдех, туширањето во различни периоди од денот во некои случаи може да донесе придобивки за здравјето на кардиоваскуларниот систем.

Кога молекулите на холестерол се лепат до ѕидовите на артеријата, тие придонесуваат за формирање на наслаги што предизвикува стеснување на пасуси со текот на времето. Во оваа фаза, потребни се ригорозни мерки во форма на диета и вежбање.

Постојат сè повеќе докази дека постуденото туширање наутро промовира поголемо чувство на будност, а исто така ги поттикнува луѓето да земаат подлабоко вдишување, што го намалува нивото на јаглерод диоксид во телото.

Ладниот туш ја подобрува циркулацијата со оптимизирање на протокот на крв. Како резултат на тоа, може да почувствувате понизок крвен притисок и исто така да можете да ги „исчистите“ блокираните артерии. Тоа функционира така што ладната вода ја поттикнува крвта да ги опкружува органите, што помага во борбата против срцевите проблеми“, нагласува фармацевтот и додава:

„Студената вода, исто така, поттикнува ефикасно пумпање крв, што значи дека помага да се отпушат артериите. Уште повеќе, постуденото туширање може да помогне да се намали нивото на штетните масти во телото, принудувајќи го телото да ги користи за топлина. Туширањето со ладна вода го забрзува согорувањето на мастите“, вели експертот.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote