Неодолива комбинација на сочни филови и меки кори
Состојки за првата кора: 6 јајца, 200 гр шеќер, 4 лажици зовриена вода, 150 гр брашно, 1 вреќа прашок за пециво, 2 лажици какао.
За втората кора: 5 белки, 160 гр шеќер, 3 лажици брашно, 250 гр печени и сецкани ореви.
За кремот 1: 5 жолчки, 200 гр шеќер, 300 гр путер.
За кремот 2: 350 мл млеко, 1 кесичка пудинг од ванила, 3 лажици шеќер, 2 вреќи ванилин шеќер.
За глазура: 100 гр млечно чоколадо, 25 гр путер, 2 лажици млеко.
Погледнете ја деталната подготовка на колачот во видеото подолу!
Коментари
Loading…