in ,

Што?Што?

Кујнски помошник кој лечи: За болка во рацете, грбот, зглобовите, помага и при лузни

Традиционалната медицина не секогаш препознава различни алтернативни методи за подобрување на здравјето. Сепак, важно е секогаш да се консултирате со лекар пред да преземете каков било третман самостојно, за да добиете специфична дијагноза.

И покрај тоа, денес науката официјално ја препознава моќта на биоструите и нивното позитивно влијание врз организмот. Според кинеските и руските исцелители, оние што се излачуваат од телото во таканаречени биолошки активни точки се едни од најважните. Тие имаат можност да се вратат кај меридијаните на организмот, имено – таму каде што биле излачувани.

Биолошки активните точки имаат неверојатно влијание врз целокупната здравствена состојба и дури можат да ја подобрат самодовербата кај низа болести од различни етиологии.

Верувале или не, алуминиумската фолија може да помогне и во заздравувањето, само доколку се користи правилно.

За таа цел, треба да ја земете обичната алуминиумска фолија што сите ја имаме во кујната. После тоа, ставете го точно на местото што ви предизвикува непријатност или болка и направете завој.

Овој метод на алтернативно лекување со алуминиумска фолија може да се користи за разни видови на болка, особено во рацете, грбот, зглобовите, артритисот и другите болести.

Не само што ја ублажува болката, туку помага и при лузни, како на пример по операцијата. За таа цел, повторно се става на место и се прави завој, со цел да се засили ефектот.

Кинеските исцелители веруваат дека е најдобро да се примени овој метод на лекување во период од 10 до 12 дена. Важно е не само да се стави фолијата на место, туку и да се завитка, за да остане на тоа место што е можно подолго.

Можете дури и да спиете со овој вид завој или да ги ставате во текот на денот кога ја извршувате домашната задача. По овој период, би било добро да направите мала пауза една или две недели и доколку е потребно, повторете ја оваа алтернативна терапија за третман на болка или лузни.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote