in ,

СмешноСмешно Што?Што?

Мечка си направила 400 селфија во шума

Црна мечка од заштитено природно подрачје во Болдер, Колорадо (САД), направила околу 400 селфи со камера за диви животни.

Градскиот Оддел за отворен простор и планински паркови (OSPM) инсталираше девет камери за следење и учење за локалните видови диви животни, притоа минимизирајќи го човечкото присуство во чувствителните живеалишта.

Според локалните власти, камерата за снимање движење направила околу 580 фотографии, а 400 фотографии од ноември минатата година биле од истата мечка.

„Овие фотографии нè насмеаја, а мислиме дека ќе ги насмеат и другите. Во овој случај, мечката особено се заинтересирала за една од нашите камери за набљудување диви животни и ја искористила приликата да направи стотина селфија“, изјавил еден од вработенитe.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote