in ,

СлаткоСлатко

Опра Винфри: „Важно е кој е твојот пријател, затоа што ќе ги прифатиш неговите навики и размислувања“.

Важно е кој е вашиот пријател, бидејќи ќе ги усвоите неговите навики и размислувања.

Повеќе не дозволувам луѓето со темна аура да ми го одземаат драгоценото време на оваа планета. Ова го научив на своја кожа откако премногу се откажав од себе и од своето време. Научив од моето искуство дека ако дозволиш некој да те вовлече во неговото пореметено его, неговата темнина ќе ти ја одземе светлината“.

Успехот најмногу „цвета“ кога станува збор за промени и нови работи: нови можности, нови идеи, нови познанства, нови перспективи, нови потфати. Ако имате цел и сакате да ја постигнете, тоа значи дека ќе треба да жртвувате многу и да „одите во непознатото“. Понекогаш, успехот не доаѓа од нешто ново, туку од елиминирање на нешто старо.

Според Thrive Global, Опра Винфри вели: „Една од најтешките работи во животот е да научиш кои мостови да се преминат, а кои да се срушат“. Ако не сте успешни како што би сакале, ако не сте среќни како што би сакале, наместо да „барате нови мостови“, размислете за опцијата „рушење на старите“.

Не грижете се што мислат другите за вас. Секогаш кога ќе пробате нешто ново, секогаш кога ќе пробате нешто што луѓето се плашат да го пробаат, тие ќе зборуваат за вас. И тоа не е убаво. Единствениот начин да ги спречите луѓето да ве осудуваат или критикуваат е да го правите она што го прават сите луѓе. Но, тоа значи дека ќе бидете успешни само како тие.

Наместо да се грижите што ќе кажат другите луѓе, бидете среќни што зборуваат за вас. Затоа што тоа значи дека сте на вистинскиот пат. Твојот пат. Не грижете се да бидете среќни. Пробајте го ова: затворете ги очите и замислете некој да ви одземе се што имате моментално – семејство, работа, компанија, куќа, сè!

Што ќе се случи следно? Сфаќате дека веќе имате толку многу што е многу поважно од она што моментално го немате. Сфаќате колку сте безгрижни, успешни и среќни во моментот. Сега отворете ги очите. Буквално. И уште поважно, фигуративно. Можеби сте посреќни, но ако размислите за тоа, животот е веќе доволно добар. Секоја вечер пред спиење помислете на се што имате. Направете го тоа и не грижете се дали сте среќни или не. Затоа што знаеш дека е.

Како ви се допаѓа?

0 поени
Upvote Downvote